Donderdag 28 maart

Deze keer geen Buurschool. We hebben het te druk met schilderen en behangen van het nieuwe huis van Ka. en haar moeder.

Wat er niet allemaal in een paar weken tijd moet gebeuren! Gelukkig zijn er dan ook buren die de handen uit de mouwen steken. En onder die buren zijn buren die nog maar net zelfstandig wonen en nu ook gaten in de muur vullen, plafonds kunnen witten en lampen ophangen.

Een enkeling waagt zich met hulp van Buurvrouw W. aan het behang. Dit keer zelfs behang met een structuur erin. Elke behanger weet dat dit precisiewerk is. Nou wil het dat I. als maker van orthopedische schoenen heel precies heeft leren werken. Na twee muren nam hij de leiding van Buurvrouw W. over. Dat was dan voor Buurvrouw W. weer even wennen.

Ondertussen vullen we met elkaar formulieren in en gaan we op spreekuur bij de gemeente. Buurman J. leent zijn behangtafel uit en brengt dozen met spullen die hij weer ergens op de kop heeft getikt. Dat scheelt weer veel geld en moeite.

En onder het werk praten we heel wat af. In het Nederlands natuurlijk. Hoe er in SyriĆ« wordt geschilderd en wat er in Afghanistan tussen de middag wordt gegeten. Zo hebben we toch nog Buurschool….